Tappat intresset

Skrivet av Malena   -   Den
Rubriken kan vara lite scary vid första anblicken, men frukta icke. Jag ska snacka om en helt ofarlig sak, nämligen att Pepsie de senaste veckorna inte har uppmärksammat Bella lika mycket som när hon var mindre. Vilket jag tar som ett gott tecken på att BÅDA två blir mer självständiga.
 
Hon bryr sig inte fastän Bella lämnar långt efter när dom går till och från hagen. Hon blir bara irriterad när Bella försöker dia nuförtiden och sparkar/biter oftast för att "schasa" bort henne. Sist men inte minst så bryr hon sig inte ett skvatt när Bella står i den andra boxen för att äta sin middag medans Bella springer runt och gnäggar i försök att få kontakt med mamma.
 
Dom kommunicerar garanterat fortfarande på en nivå som inte vi människor kan uppfatta, men hon har definitivt lagt ner hönsmamme-fasonerna.
 
Maama och beebe i somras. (kolla in de skrangliga bebis-benen, de är nu VERKLIGEN ett minne blått)

Torsdag

Skrivet av Malena   -   Den
Tänkte ta lite allmänsnack om dagen som gått.
 
Skolan var trevlig, jag gjorde wienerbröd, dammsugare och myrstackar. Efteråt for jag på den dagliga joggingturen, fy sjutton vad kallt det var. Dessutom var det ljust när jag for och mörkt när jag kom hem, inte speciellt awesome om ni frågar mig...
 
Stallet stod näst på schemat. Bella går från klarhet till klarhet med att äta ensam. Idag tog hon rundan i boxen tre gånger. Stora framsteg om man jämför med gårdagens film där hon sprang runt efter varje tugga!
 
Gjorde halloween-färgade dammsugare. Om jag hade fått välja själv hade jag valt en något maffigare färger än orange och brunt.
 
Gjorde också såkallade myrstackar, dom ser faktiskt lite myrstackiga ut.

Wintec Cair 500

Skrivet av Malena   -   Den
Med detta inlägg vill jag hedra min gamla flamma som förhoppningsvis aldrig kommer att dö ut - min kära Wintec Cair 500 sadel som varit min trotjänare genom diverse väder på flera olika hästryggar.
 
Jag fattar inte de som hävdar att man måste betala långt över 1000-lappen för en ordentlig sadel? Min Wintec är ju som fem sadlar i en med sina utbytbara koppjärn. Dessutom är det den bekvämaste sadel jag någonsin ridit i, och jag har ridit i en del sadlar genom åren, även svindyra lädersadlar.
 
Den har åkt från en övertjock liten storhäst (koppjärn: wide) till en skranglig arab med benig rygg (koppjärn: small) och den har passat allihopa.
 
Den är inte helt hiskelig utseendemässigt heller, en vanlig svart sadel utan störiga detaljer. Visst kan jag hålla med om att det finns flashigare sadlar där ute i världen. Men Wintecen är verkligen sadlarnas hybrid, den passar till all typ av ridning och även de flesta hästryggar.
 
Plus i kanten att den är syntet, vilket betyder att den inte behöver smörjas in var och varannan dag. Dessutom väger den nada, Linnies lilla ponnyputa är nästan i samma viktklass som min Wintec. Det ni!

 2012 vs. 2010 - still going strong!