Minihaul

Skrivet av Malena   -   Den
 
Från och med nu ska jag försöka att allid göra "try on"-hauler när jag visar vad jag köpt eller gjort. Alltså att jag alltid visar grejerna på. Vad sägs om det?
 
Hur som haver så gjorde jag en liten loppisrunda i ren tristess för en stund sedan, fyndade dock bara två grejer. Först så hittade jag ännu ett par ridbyxor. Ett par vinröda/mörklila från Mountain Horse. Det är helt GALET vad mycket ridbyxor det finns på loppiset just nu. Överallt verkligen. Nu har jag dock verkligen ridbyxor så det räcker och blir över.
 
Sen hittade jag en crop top med hög hals. Jag var otroligt skeptisk till den, eftersom jag inte alls visste om den skulle passa. Dels för att den var storlek XS och dels för att den har just hög hals. Men jag gjorde något som jag sällan gör, nämligen provade den i den skrangliga lilla provhytten där. Och denna passade perfekt. Love!

DIY: Kindkedjetunnel

Skrivet av Malena   -   Den
 
Rider inget idag. Folk smäller fortfarande raketer för fullt och jag orkar inte stressa upp henne mer än jag måste. Istället kom jag på ett litet pyssel som jag kan fördriva min tid med. De flesta använder inte kindkedja regelbundet, men eftersom jag rider på både kimblewick pch babypelham så förbrukas de rätt kraftigt här hos mig. Kom på ett fiffigt DIY på en liten gosigare kedjetunnel. Det bör ju vara så bekvämt som möjligt för häststackarn.
 
1. Du behöver: Gammalt nosludd, helst mindre hårigt och skitigt än det jag hade. Random repstump som är tunnt nog att böja till en ögla, men inte allt för sladdrigt heller. Avklippt ända från en stadig (söndrig rekommenderas) grimma. Superlim (jag visste inte vilket som funkade bättre så jag tog två) och sax.
 
2. Klipp luddet så det passar runt 3/4 av grimmstumpen och klipp repet till ca. 10 cm långa bitar. (Jag har två omgångar av varje eftersom jag gjordde två tunnlar.)

3. Limma fast luddet runt grimmbiten. Du vet att det är ordentligt gjort när det även limmats fast en massa ludd på dina fingrar.
 
4. Gör öglor av repbitarna du klippt till.
 
5. Limma fast öglorna i luddkreationen och voila! Redo att användas!

Hoppesugen

Skrivet av Malena   -   Den
Blev plötsligt väldigt sugen på att hoppa. Tur är det ju då att jag har en häst och hindermaterial. Jag kommer nog bannemig att konka ner ett litet hinder till åkern för att få skutta loss litegrann. Jag är fortfarande extreeeeeeemt hopprädd så jag kommer att satsa på kanske 40 cm. Hästen är ju inte i topptrim heller. Om vi har riktigt tur kanske jag får fotograf/filmare. *håller tummarna*
 
 Lite flygningar innan Bella kom.