Datatips

Skrivet av Malena   -   Den
 
God kväll allihopa! Antar att ni firar nyår på ett eller annat sätt och hoppas att ni har en mer händelserik kväll än jag har.
 
Hur som helst, tänkte komma med ett kanonbra tips. Ni vet alla reklamer som kommer innan youtubeklipp och alla annonser som syns mellan varenda blogginlägg typ? Irriterande va? Finns ett superenkelt sätt att få bort alla annonser med programmet Adblock Plus. Nej, det är inte komplicerat, det är inte olagligt och det är inget virusprogram.
 
Man går helt enkelt in å sidan www.adblockplus.org och väljer sedan sin webbläsare, i mitt fall Firefox, och sedan installerar man bara genom att följa anvisningarna.
 
När programmet väl är installerat så ser man en liten röd ikon uppe i högra hörnet på webblsaren (åtminstone i mitt fall, som använder Firefox), och där kan man justera vilka sidor man vill ha all reklam blockerad från.
 
Inaktivera/Aktivera för alla domäner menas att ABP läggs på eller tas bort från precis alla hemsidor.
Använd inte på (i mtt exempel) youtube.com innebär att man kan ta bort ABP från hela youtube.
Använd inte på denna sida innebär just det enda fönstret du befinner dig i just då.

Did you know?

Skrivet av Malena   -   Den
 
  • Jag stör mig alltid supermycket på folk som inte klipper bort de där tunna sidenbanden som finns i nyköpta tröjor. Jag menar, det är typ 100% chans att de någon gång under dan kommer att ploppa ut och svänga runt där utan att man vet av dom. Och hänga upp tröjor på hängare går prima utan banden.
  • Jag ger hästeriet ett år till. Om jag fortfarande inte känner någon motivation till ridning så blit det nog hejdå för hästarna för min del. Vi får hoppas på det bästa helt enkelt. Antagligen vlir det bättre mot våren och sommaren då jag har 12h om dagen på mig att rida, och inte 3h tack vare mörkret.
  • Jag hatar verkligen att vara finlandssvensk och född i finland. Vill ni ha exempel, varsågod.
  1. vi har obligatorisk skolfinska redan från klass ett, medans de finska försöker rösta bort obligatorisk  skolsvenska för de finskspråkiga.
  2. Om man behöver googla någonting som har med finland att göra kan man förvänta sig endast finskspråkiga hemsidor. Jag fick leta hästannonser med hjälp av google translate. Hur skoj är det?
  3. Om man åker mer än typ 30km norrut, 15km österut och 100km söderut, så kan man inte längre förvänta sig att få kundbetjäning på sitt eget språk. Jag får ofta snacka engelska när jag ska shoppa i mitt eget land.
  • Jag pratar BARA bebisspråk med mina djur. Det går inte att motstå, alla är så underbart sööööööta!
  • Senaste gången jag shoppade något som varken var från loppis, online, eller på rea var exakt ett år sedan på mellandagsrean då.

Nerdalert!

Skrivet av Malena   -   Den
Ni får skona mig, jag antar att absolut ingen här är det minsta intresserad av detta inlägg. Men jag skriver om vad som händer i mitt liv, och detta har hänt väldigt ofta i mitt liv de senaste dagarna.
 
Talar om onlinespelet Perfect World International, som de flesta säkert inte är bekanta med. Men om man nämner World of Warcraft så kanske fler känner igen sig. Det är ett i princip likadant spel. Om man ska sammanfatta handlingen i korthet så är man en gubbe som springer runt på uppdrag som oftast innebär att döda monster. Man kan springa runt fritt i en massiv värld och spelet tar aldrig slut.
 
När jag var 14-15 så spelade jag konstant med mina vänner. Det var inte ovanligt att jag spenderade all min lediga tid åt detta, och då menar jag det. Kunde bli uppåt 10-12 timmar på helgarna. Nu spelar jag bara lite ibland, då jag har tråkigt och känner att jag bara behöver försvinna bort lite i en vacker sagovärld.
 
Lite screencaps från idag. Ser ni på bild två hur vackert landskapet är.
 
 
Flmade också litgrann, bara för att. Lyssna på musiken, det är en av mina favoritgrejer med hela spelet. Inspelningsprogrammet gjorde musen fasligt irriterande.
 
  Först så rider min karaktär på sin räv (hästalternativ, hih) mitt i största stan. Det laggar (spelet stannar och blir hackigt) svinmycket eftersom det är så mycket folk där
 
På andra klippet så flyger min karaktär och på tredje så slåss hon mot monster.