Delat klänning

Skrivet av Malena   -   Den
 
Fyndade en väldigt färggrann klänning på loppis för ett par veckor sedan. Bestämde mig för att dela på den. Fråga inte om #lmfao-et. Jag hade extrem idetorka och googlade på de mest använda hashtagsen och klottrade dit en av de poppigaste. Så nu har jag alltså en kjol samt en crop top som jag kan använda både tillsammans och med andra över/nederdelar..

Hästtankar

Skrivet av Malena   -   Den
Vädret har verkligen varit totalknasigt de senaste dagarna. Det har varnats för storm om nätterna och på dagarna har det också blåst något otroligt. Hästarna har stått inne eftersom Pepsie HATAR blåst. Regn och snö går bra, men hon blir GALEN när det är blåsigt. Pepsie har haft långledigt på grund av detta, men jag måste nog snart ta itu och motionera henne lite igen. Kanske senare idag eller imorgon.
 
Vi måste också sko om henne snart, och då kommer återigen frågan som kommer varje höst. När ska man börja dra igång med broddarna? Vädret är så slugt, man vet inte när vintern planerar att komma. Är det vär att ta risken att skippa broddarna för ytterligare två månader? Om man väl bestämmer sig för det så brukar vintern alltid komma löjligt tidigt och så får man stå där med en halkande häst i flera veckor tills det blir dags för att sko om igen. Beslutsångest!
 
Pepsie för två veckor sedan.

Fem saker att tänka på...

Skrivet av Malena   -   Den
När jag rider Pepsie:
 
1. Vid hoppning (som dock sker extremt sällan) brukar hon sänka huvudet vid anridningen, vilket (enligt internet iaf) gör att hon ser dåligt på avstånd och därför inte kan bedöma avståndet till hindret lika lätt. Självklart sänker jag inte hennes huvud med flit. Om det är bettet som gör det eller något annat det vet jag inte. Men jag rider alltid med väldigt lösa tyglar och knapp kontakt när jag rider med skarpt bett, så jag tvivlar på att det är jag som "tvingar" ner henne. Men om jag lyfter hennes huvud litegrann så kanske vi förhoppningsvis inte kommer fel på hindren 4 av 5 gånger.
 
2. Blickeeeeeeen! Den brukar åka överallt förutom framåt.
 
3. Jag har en tendens att hålla om hästen väldigt dåligt med benen, vilket gör att de blir lite... fladdriga och ostabila ibland - inte bra!
 
4. Beröm. Jag berömmer inte så ofta som jag borde, och jag försöker tänka på att göra det mera.
 
5. Sist och störst. Inte mesa! Jag är väldigt nervös och rädd i vissa situtaioner, vilket inte direkt gör saker bättre när man redan sitter på en häst med mycket nerver. Pepsie är inte stressad, men hon är väldigt försiktig och lättskrämd för småsaker. Vilket jag borde hjälpa henne att överkomma. Istället för att rida en omväg så kanske jag borde ta vägen vid det "läskiga stället" ibland.