Hästlöst

Skrivet av Malena   -   Den
 
Nu har jag haft ett hästfritt liv i nästan en månad. Det är så konstigt, eftersom mitt kännetäcken har liksom alltid varit hästarna. Vad är jag nu med mitt liv? Inte mycket egentligen...
 
Nog måste jag ju säga att jag saknar hästar en smula, men något jag inte saknar är ansvaret av att äga en. Men en sån där "en gång i veckan"-häst skulle jag inte ha något emot. (så om någon i nykarlebytrakten känner behov av en medryttare, var inte blyga)
 
Jag måste nog säga att jag har fått äran att äga alla typer av hästar. Jag har haft den slöa som man får driva konstant och ändå känns det som att den springer i trög sirap. Jag har haft den "perfekta" hästen med det underbara lynnet. Jag har haft den heta hästen som ser spöken lite överallt. Och hjag har haft en häst som jag fått följa och lära upp från dag ett.
 
Så jag måste nog bara säga att jag har fått uppleva hästarna till 100%. Allt ifrån ridskola, till sköthäst, till egen häst, till flera egna hästar. Och vem vet, när jag är 40 kanske jag känner att hej, nu vill jag skaffa häst igen, och då finns det inget som hindrar mig. Men just nu trivs jag jättebra med att vara hästlös.

Kläder

Skrivet av Malena   -   Den
 
Alltså jag har inte bloggat om kläder på tusen år känns det som. Nu när jag flyttat så är jag ute "bland folk" ännu mindre än vad jag var innan, vilket resulterar i joggingbyxor och t-shirt 95% av tiden.
 
Men jag tycker fortfarande att kläder är kul och det finns så mycket snyggt att titta på och dregla efter så det är rent sinnessjukt.
 
På ett instagramkonto - blvckd0pe,som en tjej som heter Kim har, där jag har suttit och suktat efter lite outfits titt som tätt. Jag har blivit en sucker för sneakers (som majoriteten av världens befolkning redan är), håliga jeans, stora tröjor och fina kepsar. Så fint!

Tårta med mera

Skrivet av Malena   -   Den
 
Halloj! Veckan har hittills gått i tårtmakandets tecken. Jag har gjort en tårta åt min pojkväns mor och moster. De älskar djur, så det var en självklarhet att det skulle bli djurtema på tårtan. Efter en del googlande blev det till slut en liten kisse. Den var förvånansvärt lätt att göra för mig och mina klumpiga "oförmöga för småpåtas"-fingrar. Och det bästa var ju att båda tyckte att tårtan var jättefin sen. Det är allra roligast med att göra tårtor, när de man gör dom till tycker om det man gjort.
 
Sen har jag hittat ett par äkta freddy-byxor för en relativt billig peng på loppis. Och eftersom jag är en sucker för billigheter, så kunde jag ju inte låta bli. Dock är det ett megaminus - de är låga i midjan, vilket gör att min "ack så älskade" (läs med sarkasm) lilla putmage ser extra putig ut just i dessa. Men jag kan ju alltid spara dom tills den dagen då jag gått ner några kilo och blivit lite smalare. Den tanken har tänkts om många av mina klädesplagg, och den dagen har tyvärr fortfarande inte setts till. Vem vet om den någonsin kommer att göra det. Och en sak till. Erkänn ni tjejer att det alltid krävs en massa vinklar, ljus och diverse krumbuktande för att få till den "perfekta" rump-bilden. Jag vet att jag inte kan vara den enda!
 
Sist men inte minst så har jag äntligen tagit upp och dammat av mina gamla trotjänare till tv-serie igen. Game of Thrones minsann. Alltså den intromelodin kan göra vilken fantasy/förritidens/riddare och häst-serienörd knäsvag. Mums. Jag insåg inte hur mycket jag saknade allt krigande och alla smått vrickade karaktärer innan jag var inne i säsong 5 (jag slutade på säsong 4 för något år sedan) igen.