Ridning

Skrivet av Malena   -   Den
Idag var jag dressed for success i mina nya loppisridbrallor, tjock vinterjacka, pappas agri-market mössa, min bruna äckliga "slit och släng"-hjälm och mina hemskt dyra (och smutsiga) vinter ridkängor. Vår vän Jenny hade kameran framme.
 
heltvanliggaloppbild
 
heltvanligtravbild
 
Hansu var i behov av draghjälp från den svarta märren med på tok för mycket spring i benen.
 
Fick ett klassiskt Pepsie-hopp på bild. Stenen i bakgrunden var i Pepsies ögon världens hemskaste häst-ätande monster.
 
Eftersom underlaget förbättrats drastiskt så drog jag fram ett litet kryss för några skutt. Pepsie var övertygad om att hindret låg på metern minst.
 
Några random, smått artsy bilder på slutet, yeee...

Viktiga saker

Skrivet av Malena   -   Den
 
Jag har egentligen tänkt skriva ett helt megainlägg om hur skit folk beter sig i trafiken när man rider, men har liksom aldrig fått kicken att faktiskt göra det. Men då såg jag inlägget på fb som nån hade delat och tänkte att det här var ju en ypperlig ide att spinna lite vidare på detta.
 
Jag måste nog påstå att under min bloggande tid har jag skrivit säkert 2-3 sådana här inlägg. Men enligt mig tåls det att nämnas om och om igen då det aldrig sker någon förbättring.
 
Speciellt här i esse, som är så otroligt häst-tätt så tycker jag att man borde ha någon typ av förstånd att faktiskt vara försiktig. Det finns så många exempel på förare som kör rent ut sagt livsfarligt när jag och Pauen är ute och rider med våra hästar.
 
De vanligaste är väl de som inte saktar in, utan bara drar på som om det skulle vara en sten vid sidan av vägen istället för ett levande (och egentligen ett helt okontrollerbart) massivt djur. Sen finns det de som tycker att de behöver minst två meter ledigt utrumme på var sida av bilen, och därför kör mitt på vägen. Ta nu och håll så långt till sidan ni kan, om det nu finns möjlighet. Sen finns det, konstigt nog också de som gör precis tvärtom, de som smyger med bilen bakom och aldrig riktigt vågar köra om. Det kan vara minst lika farligt, åtminstone var jag av mina egna erfarenheter att Pepsie blir extremt stressad om hon märker något bakom sig som aldrig tycks försvinna.
 
Och då är detta bara bilar. Det finns trimmade mopeder som helst av allt vill dra om i 80km/h med ljud som garanterat hörs ända till kina. Traktorer som kommer i full fart utan den minsta respekt. Och en sak till, de där förbannade barnen (obs! pojkar) som älskar att cykla om jättenära för att sedan dra upp på bakhjulet precis intill hästen. Alltså why? Föräldrar? Lär era kids lite vett!

Julig tag

Skrivet av Malena   -   Den
1. Pepparkakor eller lussebullar? Pepperkakor utan den minsta lilla tvekan. Lussebullar går om de är utan saffran och russin, men då är de inte lussebullar mer... utan bara bullar, hahaha!
2. Skumtomtar eller knäck? Knäck, skumtomtar är nog inget som kommit till lilla ödsliga Esse än.
3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad. Marsipan att äta bara som sådär är ju snuskigt sött.
4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar. Obs hemmagjorda!
5. Julkorv eller julskinka? Julskinka, skulle kunna leva på detta om det krävdes.
6. Lax eller sill? Inget, blä. Lax isåfall, men lax förknippar jag inte med jul.
7. Sylta eller pastej? Hööhöhöh, inget.
8. Paradis eller Aladdin? Är jag den enda som aldrig vet skillnad. Bara det är choklad så är det bra nog för mig.
9. Revbensspjäll eller Jansons? Inget av detta är julmat ju.
10. Glögg eller julmust? Egentligen inget, men glögg går väl helt bra ner ibland.
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Rödbetssallad är det enda av detta som vi brukar ha, men inte är det nu något jag skulle trycka i mig till vardags.
12. Ris a la Malta eller gröt? Gröt, det är ju största måstet ever på julen.
13. Hemma eller borta? Hemma, dock har det blivit mer och mer julfiranden borta för varje år som gått. Huvudsaken är att man firar med de man tycker om ju.
14. Utomlands eller Sverige? Suomi...
15. Ge eller få? Jag måste säga få. OCH LYSSNA NOGA NU. Det är för att jag hatar att köpa julklappar åt folk, eftersom jag aldrig vet vad jag ska köpa. Om man hade kunnat få tag färdigklappade klappar som man med säkerhet vet att passar personen man ska ge det till utan att behöva välja ut grejerna själv så skulle jag säga ge, utan tvekan.
16. Mysteriet på greveholm eller Sunes jul? Båda är så braaa, men inget slår Mysteriet på Greveholm.
17. Chokladkalender eller paketkalender? Choklad is life kort och gott.
18. Plastgran eller äkta? Plast för simpelhetens skull och icke-barrandet. Äkta för sann julfeelis.
19. Arne weise eller Ernst? Nämen... åååh... bläää... okej, säger väl Ernst.
20. När vill du att första snön ska falla? Om jag skulle få välja. Snö från slutet av november till början av mars, dock endast om tempen håller sig mellan 0-5 minusgrader alla dessa månader, hahh. Förlåt men jag gillar vinter. Döda mig inte!
21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Nog var det väl så nått år för inte så längesen.
22.När är det dags att pynta? Om man börjar runt lillajul och ökar gradvis upp till julafton så är det najs.
23. Kan du komma på något negativt med julen? Orkar inte tänka på bitterheter.
24. Favorit julfilm? Jag är rent ut sagt värdelös på julfilmer.
25. Favorit julkalender? Som ovan, Mysteriet på Greveholm, men jag gillar också Pettson och Findus och Tomtemaskinen, Sunes jul och den svingamla kalendern Trolltider massor.
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Jag är så kluven. Både ja och nej.
27. När öppnar du dina julklappar? Med en relativt utspridd jul så varierar det massor. Men här hemma, på julafton, så är det på kvällen, runt 17-18 typ.
28. Favorit juldoft? Men skväk, det finns ju så mycket juligt. Jag har förlorat min kärlek för pepparkaksdoft lite tack vare mitt jobb, där det doftar pepparkaka dagligen. Men nyintagen julgran doftar härligt, och bara doften av all god mat (är väl mest skinkan som bidrar) på julbordet.
29. Vad framkallar mest julstämning? När det är mörkt ute och juligt inne med ljus och gran och klappar och ja, allt samtidigt bidrar till den perfekta stämningen. Dock får man också en massa julstämning när man är på stan och ser alla fina dekorationer och julsaker och sånt.
30. Vad är viktigast med julen? Att man är glad och skiter i sina eventuella problem för en dag för att bara njuta av allt det härliga som hör julen till.
 
Det är lite knapert med juliga bilder på min dator. Så det blir en gammal Bellisbild.