Lördagsfundringar

Skrivet av Malena   -   Den
Pepsie i snön, morsan som tyckte att vi behövde mer växtlighet i vårt hus och artistiska tavlor på vardagsrumsväggen.
 
Hej vänner!
 
Jag sitter fortfarande i samma gamla soffa i Nykarleby som jag gjorde sist. Det är nog ett helt acceptabelt ställe att vara på ändå, fast jag aldrig i mitt liv hade trott att jag någonsin skulle bo här, av alla ställen i världen.
 
Idag var jag på Kokkoladejt med min mamma. Vi käkade god mat och jag köpte fina, billiga loppis- och reasaker som vanligt. Det kan jag blogga om i början på nästa vecka när jag kommit ihåg att dra hit min kamera som forfarande ligger i hyllan i Esse och samlar damm. För det tåls minsann att bloggas om, jag är svinnöjd!
 
På ridfronten har det varit ganska knapert på sista tiden. Jag och Pauen skulle ha ridit en liten lektion i tisdags, men Pauen lyckades ramla av innan lektionen ens börjat, så det blev att vi så snällt fick vända hem efter endast lite skritt och travjobb i manegen. Jag fick Pepsie att våga sig igenom en "labyrint" bestående av några bommar, så vi fick ju något att hurra för iallafall.

Kallt överallt

Skrivet av Malena   -   Den
 
Muuu! Hade lite dötid så länge maten ligger i ugnen. Det är en mening som Malena för 1 år sedan aldrig trodde att hon skulle säga. Eftersom jag för det första inte lagar mat, och för det andra, absolut inte i ugn.
 
Jag har ingen kamera här i Nykarleby, så ni får bara lite mobilbilder ifrån veckan. Även om jag hade haft kamera så vet jag inte direkt vad jag skulle ha fotat. Kanske mina bröd jag bakade i förrgår när jag lekte duktig hemmafru, men annars finns det inget.
 
Hur som helst så ser ni mitt kalla tryne på bild ett, på bild två är Pepsie innan gårdagens runda, när vi väntade på att vårt ridsällskap skulle bli klara för avfärd. Bild tre var jag bara tvungen att ta eftersom Pepsies strumpa för första gången på ett antal månader, eller kanske till och med år, är helt vit! Sen har jag varit tvungen att komma på en fiffig lösning på var jag ska lägga hinken med Pepsies godis, så inte mössen ska komma åt den på bild fyra. Om de lyckas klättra 1,5 meter rakt upp på väggen för att äta av havren nu så går jag och gräver ner mig nånstans...

Borta bäst

Skrivet av Malena   -   Den
 
Hej och hå! Ungefär allt har hänt under tiden jag inte har bloggat.
 
De två stora sakerna är att jag för det första flyttat hemifrån. Numera spenderar jag dagarna i en radhuslägenhet i Nykarleby tillsammans med min pojkvän (och numera sambo, hjälp!)
 
Sen har jag bestämt att till våren/sommaren ska jag bli hästlös. Jag har inte tid, pengar och motivation längre. Tid för att jag nu vill prioritera annat i livet. Pengar för att jag nu måste åka 30 km fram och tillbaka för att rida. Motivationen har varit spårlöst borta redan i många månader. Så när Hansu åker hem åker Pepsie ut på annons.
 
När jag kommer att blogga igen är och förblir en olöst gåta. Kanske nästa vecka, kanske nästa månad, kanske aldrig.