Hurtig

Skrivet av Malena   -   Den
 
Alltså idag sprang jag för andra gången på en massa år över 10km. Det var två faktorer spm gjorde att det var en mindre trevlig löprunda, men också en som gjorde den bättre.
 
Börjar med det dåliga. Jag har sprungit den här rundan en gång, och som ni vet, så är både lokalsinnet och minnet när det kommer till igenkännande av vägar inte det bästa. Och på hemvägen kan jag erkänna att jag kände mig 100% vilse i minst ett par minuter. Sen var underlaget katastrof. Dom hade inte bara grusat vägen, dom hade grusat den med smärre stenbumlingar. Mina fötter njöt verkligen sen när det gick över till asfalt.
 
Sen det bra. På ett ställe stod det jättemånga fina hästar som jag stannade och hälsade på. Får man ens hälsa på folks hästar i hagar om de står vid staketet och ser ut att vilja ha lite mys? Hoppas jag inte varit kriminell nu. Hur som helst så klappade jag världens gulligaste lilla ponny med den orangeaste fuxfärgen jag någonsin sett. Jag var full med hästlycka hela vägen hem sen.
 
Nu blev inlägget enbart om min springtur, vilket jag inte hade planerat. Men jag har egentligen inget mer vettigt att komma med. Så nu ska jag fortsätta kolla dokumentärer och dricka saft.

Onsdagstankar och hästlös

Skrivet av Malena   -   Den
Från sista ridturen i måndags.
 
Nu sitter jag här, första dagen som hästlös. Jag har ägd häst ända sedan 2008, snart i 10 år. Men det känns ändå inte trist eller vemodigt, utan bara skönt, lugnt och som det rätta valet. Dessutom gör det ju inte saken värre att jag vet att Pepsie och Linnie fick det bästa nya hemmet de skulle kunna få. Jag var med igår både när de åkte från oss och kom hem till nya stället, och de uppförde sig exemplariskt. Båda fann sig till rätta direkt i de nya boxarna och de vågade till och med hälsa lite på fåren (som är deras boxgrannar och framtida hagvänner).
 
Jag är också för tillfället pojkvänslös. Eller inte bokstavligt talat, men han cyklar just nu runt på Mallorca och ska göra det fram tills den 10e april. Jag börjar sakta men säkert finna mig i att leva utan honom igen. Det är jag ju så illa tvungen att göra, och med tanke på att jag redan gjort det i över 20 år av mitt liv så vet jag ju att det går. Jag spenderar mina dagar med att träna, pyssla runt i huset, umgås med familj och att bara ta det lugnt. En dag i taget helt enkelt.
 
Avslutar med något lättsammare. Jag hittade precis ett tiotal jordnötter i en av springorna mellan soffkuddarna i nya soffan. Undrar vilka andra skatter man kan hitta här i. Jag tror det vore på sin plats att göra en grundlig städning av den, så man inte får en riktigt äcklig överraskning om ett par år eller så.

Vardagsrumsnytt

Skrivet av Malena   -   Den
 
Det har hänt en hel del sen jag senast skrev. Jag har bland annat blivit hästlös (nästan, nästa tisdag blir jag officiellt), men det vill jag skriva ett skillt inlägg om.
 
Vi har också fått två nya möblemang till vårt vardagsrum.
 
Kan ju börja att dra en mening om våra maffiga giraffer som ligger på 2 respektive 1,5 meter över golvet. De står perfekt där i TV-hörnet och håller koll på vad vi sysslar med här i vardagsrummet. De fick jag i tidig födelsedagspresent av mamma som hade hittat dom begagnade online. De är av trä och köp utomlands ifrån. Så sådana här ser man inte direkt i varje hushåll.
 
Sen har vi äntligen fått en soffa i mänsklig storlek! Den här hämtade vi i söndags från Kokkola. Gissa vad vi betalade för den? Nä ni behöver inte, 120€. För världens största hörnsoffa i svinbra skick! Dock har jag haft träningsvärk i armarna ända sedan dess av att ha kånkat den ner från 3e våningen i ett höghus och in igen i vår lägenhet. Men så värt det!