Skräckfilm x3

Skrivet av Malena   -   Den
 
Alltså jag fick ett ryck häromdagen och började googla fram skräckfilmer för glatta livet att underhålla mig med. Och har nu släpat mig igenom tre stycken och tänkte recensera lite smått. Observera att detta är tankar av en som fortfarande tycker att Mårran i mumin är skitläskig.
 
The Babadook
Film om en ensamstående morsa och hennes son, som hon inte riktigt tycks gilla så som man ska gilla sitt barn, då har beter sig allmänt... mysko. De läser en bok, och lyckas då på något sätt släppa in nåt typ av monster i deras hus. Boken förutspår hur morsan, efter att ha plågats med monstret en tid, till sist kommer att bli galen och ta livet av sin son och sedan sig själv.
 
Min åsikt: filmen var inte speciellt läskig, utan mest underlig. Och slutet var så otroligt dåligt så att man bara vill gå och gräva ner sig själv när man sett klart den.
 
Insidious (1)
En familj flyttar till ett nytt hus och då börjar konstiga saker hända (wow, som i alla skräckfilmer typ). En av ders söner drabbas av en oförklarlig koma, men det är inget medicinskt fel på honom. Efter att de störts av läskigheter i huset en längre tid bestämmer de sig för att flytta igen, men läskigheterna fortsätter. Det visar sig, med lite hjälp av en medial kvinna att sonens själ har lämnat hans kropp (därav den oförklarliga koman) och nu har alla andar flockats i deras hus för att försöka ta kontroll över den tomma kroppen.
 
Min åsikt: Rätt läskig faktiskt. En massa jumpscares och jag var nog så illa tvungen att kolla bort ibland.
 
Oculus
En syster och en bror återförenas efter många år för att försöka ta reda på vad som egentligen hände med deras föräldrar när de var små. Systern, som har ett fint liv, men jobb och man, tror att det är en förbannad spegel som med sina häxiga krafter tog kål på deras föräldrar när de var små. Brodern, som anklagdes för att vara "mördaren" har suttit inne på psyk och är nu i tron om att det faktiskt var han, men han följer ändå med sin syrra som ville bevisa att han var oskyldig. De hittar spegeln, far tillbaka till mördarhuset och börjar uppleva en massa läskiga saker och hallucinationer tack vare spegeln. Samtidigt som man följer med dom, så hoppar det tillbaks i tiden med jämna och man får se vad som faktiskt hände då när deras föräldrar dog.
 
Min åsikt: För mycket hoppande fram och tillbaks mellan vad som hände "då" och "nu", och slutet var nästan så dåligt så det var bra.

Kommentarer
Postat av: stella

Insidious är sjukt bra! Tror jag kan ha sett Occulus men har inte så mycket minne från den, så antingen har jag bara sett trailern eller så tyckte jag att den var ganska dålig haha. Den första har jag inte ens hört talas om, men bra att man vet att man inte ska kolla på den då haha! Brukar du ofta kolla på skräckisar? :)

Svar: Nää inte egentligen, men har fått ett märkligt skräckis-ryck den här senaste veckan :)
pepsies.blogg.se

2015-11-13 @ 20:27:02
URL: http://morethanwords.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback