Filmtips x2

Skrivet av Malena   -   Den
 
Jag och R har varit skapligt aktiva med filmtittande den senaste veckan. Ingen av oss är egentligen speciellt bra på att hitta sevärda filmer (skulle vara R då), men nu har vi faktiskt lyckats finna två som faktiskt inte är helt värdelösa.
 
Film nr1.
En film om britten Eddie Edwards som drömmer om att vara med i OS. Efter många misslyckade försök med diverse sporter så bestämmer han sig för att det är backhoppning som han ska satsa på. Dessvärre har de inget backhoppningslag i England, så han åker till ett backhoppningsträningsställe i Tyskland för att försöka få sin dröm att gå i uppfyllelse. Där får han senare hjälp av den före detta stjärnan i backhoppning Bronson, numera fyllo, som jobbar som vaktmästare på stället.
 
Filmen var väldigt klyschig, men samtidigt underhållande. Den är även verklighetsbaserad, vilket även gör den lite extra intressant.
 
Film nr2.
Lenas pojkvän Daniel blir arresterad och bortförd till sektlägret Colonia Dignidad, där han först blir torterad för att sedan tvingas leva helt isolerad och följa sektens alla regler. Sekten är väldigt hemlig, men Lena lyckas lista ut var lägret finns och ger sig dit frivilligt för att rädda sin pojkvän.
 
I början var filmen rätt trist, men så fort båda är inne i lägret så blir den bara bättre och bättre för att sedan vara extremt spännande på slutet. Denna film är också baserad på verkliga händelser.
 
Båda filmerna finns att se på bl.a. dreamfilm.

Kommentarer
Postat av: Pia

Tack för filmtips! :D

Svar: varsågod ^^
pepsies.blogg.se

2016-06-07 @ 16:05:31
URL: http://hornstull.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback